institut

Institutul de Cercetari pentru Acoperiri Avansate – ICAA S.A.- performanta recunonoscuta la nivel mondial in cercetarea si dezvoltarea de protectii de inalta tehnologie prin vopsire si microproductia de lacuri si vopseluri.

Institutul de Cercetari pentru Acoperiri Avansate- ICAA S.A. este fostul Institut de Cercetari pentru Protectii Anticorozive, Lacuri si Vopsele ICEPALV, care a fost fondat in anul 1952, ca Laborator Central al fostei Intreprinderi de Lacuri si Vopsele. ICAA are doua linii principale de business: cercetarea si dezvoltarea de protectii de inalta tehnologie prin vopsire si microproductia de lacuri si vopseluri. Compania nu este un simplu producator de vopsea, ci un furnizor de solutii inteligente si personalizate de acoperire. Spre deosebire de vopseaua traditionala, vopseaua inteligenta este capabila sa detecteze o schimbare in conditiile mediului inconjurator si sa raspunda la aceasta schimbare intr-un mod distinct si previzibil. Vopselurile inteligente ofera pe langa functiile obisnuite ale vopselei, in special de protectie si decoratie, si cateva proprietati functionale unice, neobisnuite, care implica o selectie inteligenta intre anumite tipuri de raspunsuri la stimulii externi. Cele mai recente produse ale ICAA sunt dezvoltate prin nanotehnologie, inginerie functionala la nivel molecular. Nanotehnologia aplicata este esentiala in cresterea capacitatii de a manipula materia la dimensiuni anterior imposibile, generand noi posibilitati de evolutie in toata paleta de arii tehnologice. ICAA comercializeaza doua produse revolutionare pe baza de nanotehnologie: Argenta si Titanium. Aceste produse de inalta tehnologie, care inlocuiesc vopseaua traditionala de interior si exterior, permit obtinerea unui consum de energie mai bun pentru cladiri, o mai buna calitate a aerului si eliminarea microbilor.
Produsele ICAA sunt produse premium, competitive pe plan mondial, scopul principal al Institutului in ultimii ani fiind crearea de acoperiri ecologice inteligente. Activitatea stiintifica a cercetatorilor ICAA este recunoscuta international prin numeroasele premii obtinute : medalia de aur pentru „Lacuri de impregnare termorezistente, ecologice” si pentru „Compozitii peliculogene de impregnare termorezistente, ecologice” si premiu special pentru „Nano materiale compozite modificate de lunga durabilitate” la Concursul International de la Bruxelles – EUREKA, 2 medalii de aur la Targului International de Inventii din Orientul Mijlociu, premiul Special ARCA la Salonul International de la Zagreb (Croatia), pentru inventia „Nanomateriale avansate pentru protectia pe termen lung a metalului si otelului din constructii”, medalia de aur pentru „Nanomateriale avansate pentru protectia pe termen lung a metalului si otelului din constructii” la Salonului International de Inventii si Investitii de la Moscova, 2 medalii de aur la Salonul International de la Bruxelles, 2 medalii de aur la Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnlogii Noi „INVENTIKA, medalie de aur la Salon International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva.

Detalii mai multe pe site-ul Institutul de Cercetari pentru Acoperiri Avansate