Andrei Alexandrescu si limbajul de programare C++ !

Andrei Alexandrescu este unul dintre creatorii limbajului de programare C++, iar acum este cercetator la Facebook. A plecat in Statele Unite imediat dupa ce a absolvit Politehnica, in 1994, iar in noiembrie 2009, Facebook i-a facut o oferta de nerefuzat.
Andrei este autorul uneia dintre cele mai de succes carti de programare din lume, Modern C++ Design, despre care se spune ca a revolutionat celebrul limbaj de programare C++, ajungand astfel sa il cunoasca foarte bine pe Bjarne Stroustrup, inventatorul C++. Totodata, impreuna cu Walter Bright, el este si creatorul unui nou limbaj de programare, D.
Ca domeniu de cercetare, Andrei prefera Natural Language Processing (Procesarea Limbajului Natural) pentru ca el considera ca programarea este o combinatie de matematica si rigoare, de creativitate literara si de expresivitate literara.
Andrei a devenit mentor Tech School-proiect initiat de UPC si care ofera sansa tinerilor pasionati de tehnologie sa isi puna in practica ideile menite sa schimbe lumea in care traim in bine- deoarece crede ca traim deja intr-o societate a ideilor, dorindu-si sa incurajeze cercetarea si antreprenoriatul, precum si dezvoltarea talentului tinerilor pasionati de programare si tehnologie.