japanspa

Antreprenoriat de succes: Japan Stone Spa si visul japonez

„Aceasta nu este pentru mine pur si simplu o afacere in care am investit “1 Euro ca sa scot 4”, asa cum spune o vorba foarte cunoscuta deja. Aici investesc zilnic pasiunea mea si sufletul meu pentru ca deschiderea acestui salon si oferirea serviciilor SPA intr-un cadru si un concept unic in Romania este visul meu devenit realitate, este implinirea mea profesionala ca si om.
Povestea acestui salon, povestea mea este aceea a unei calatorii in cealalta jumatate a globului timp de mai bine de 10 ani, in care am avut acest vis: sa revin in locul in care m-am nascut si care mi-a lipsit intotdeauna pentru a crea ceva trainic peste ani. Este de asemenea o poveste despre multi ani de studiu, de munca, de perseverenta, de renuntari si sacrificii.
Este si povestea unei culturi extraordinare de care m-am indragostit, care m-a invatat ca frumusetea este mai presus de toate, sanatate si o stare de armonie intre trup, minte si suflet.
In acelasi timp Japonia m-a invatat printre altele, ca pentru a oferi servicii in domeniul frumusetii sunt necesare mult studiu si multa stiinta. Asa se face ca la scurta vreme dupa ce am ajuns in Japonia am urmat timp de un an de zile cursurile uneia dintre cele mai prestigioase scoli de estetica profesionala: Miss Paris. Anul petrecut la Miss Paris pot spune fara nici un dubiu ca se aseamana cu un an de armata.
In primul rand totul este predat ca o stiinta (stiinta de a trata si ingriji pielea, stiinta tratamentelor corporale, stiinta epilarii, stiinta comunicarii intre cosmeticiana si clienta, etc.) si se pune accent pe cunoasterea in detaliu a domeniului, oferindu-se informatii de medicina, chimie, biologie si imbinandu-se foarte bine cele mai noi tehnici cu cele traditionale. Abordarea este, in esenta, una riguroasa, orice tratament fiind vazut ca o procedura, ca un ritual foarte clar, precis, exact.
In al doilea rand este o scoala a vietii, in care esti invatat sa fii disciplinat, sa iti apreciezi si sa iti respecti clientii, sa fii cu alte cuvinte un profesionist. Disciplina si precizia muncii japoneze este de altfel recunoscuta in toata lumea.
Toate acestea mi-au placut foarte mult si in plus am putut ulterior sa realizez ca m-au pregatit pentru exigenta si standardele extrem de ridicate ale serviciilor in saloanele in care am ajuns sa lucrez.
…….. am revenit in Romania si sunt fericita ca astazi pot sa impartasesc cu familia, prietenii si clientii mei tot ceea ce cunosc si iubesc din cultura japoneza deschizand Japan Stone Spa, afacere de succes care aduce in Romania putin din Japonia”- Antoaneta Manea, administrator Japan Stone Spa